Dersin Adı | Turizm ve Otel Yönetimi Almanca Dersi II |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GER 112 | Bahar | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | Almanca | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | Ön Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı Avrupa Ortak Başvuru Metni Turizm ve Otelcilik okuyan öğrencileri A1.2 seviyesine getirmektir. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencilerine Mesleki Almancayı vermektir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları | |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Tanışma. Genel bilgiler ve dönem kuralları. Tekrar | |
2 | Telefonda birini bağlamak, yazılı olarak mail rezervasyonları yapmak | Ünite 3 Telefon diyaloglarını çalışma |
3 | Tarih, haftanın günleri ve mevsimleri | Ünite 3 Haftanın günlerini ve mevsimlerini önceden çalışma |
4 | Otel web sayfalarını anlama ve açıklama, Perfekt | Ünite 3 Çeşitli otel web sayfalarını araştırma ve örneklerini derse getirme |
5 | Telefonda otel, hizmet ve fiyat hakkında bilgi verme, Quiz I | Ünite 3 Otel, fiyatlarını inceleme |
6 | Gezi bloglarını anlama ve hakkında bilgi verme | Ünite 3 Gezi bloglarını araştırma ve bilgilerini toplama |
7 | Konuklara önerilerde bulunma, masa rezervasyonları yapma, für (i-hali) | Ünite 4 Konuklara önerilerde bulunma örneklerini toplama |
8 | Şikayet ve isteklere yanıt verme, sıfatlar, Ara Sınav | Ünite 4 Sıfatları araştırma |
9 | Otelin servisi hakkında bilgi verme, yardımcı fiiller (dürfen ve müssen) | Ünite 4 dürfen ve müssen fiillerin çekimlerini araştırma |
10 | Dilek şart kipi (würden), tavsiyede bulunma, Quiz II | Ünite 4 S.62 okuyup gelme |
11 | Konuklar ile sohbet edebilme, Blackboard ödevi 8.05.2020 Quiz II | Ünite 4 Konuk sohbet örnekleri sıralama |
12 | Geçmiş hakkında konuşma | Ünite 4 Cd’yi dinleme S.76 |
13 | Otel ortamında geçen diyalogları canlandırma | |
14 | Sözlü Sınav | |
15 | Final Sınavı | |
16 | Final Sınavı |
Ders Kitabı | Menschen im Beruf Tourismus, (Anja Schümann, Cordula Schurig, Brigitte Schaefer, Frauke van der Werff), Hueber Verlag, ISBN: 978-3-19-101424-7, Lektion 3 und 4 |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Arbeitsblätter, PONS, Wörterbuch Türkisch – Deutsch / Deutsch – Türkisch |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 20 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | - | - |
Portfolyo | ||
Ödev | 2 | 30 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | - | - |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | 1 | 20 |
Ara Sınav | - | - |
Final Sınavı | 1 | 30 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 4 | 70 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 1 | 30 |
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 2 | 32 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | 2 | |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 1 | 15 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | - | - | |
Portfolyo | |||
Ödev | 2 | 7 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | - | - | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | 1 | 7 | |
Ara Sınavlar | - | - | |
Final Sınavı | 1 | 11 | |
Toplam | 111 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir. | |||||
2 | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır. | |||||
3 | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder. | |||||
4 | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir. | |||||
5 | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar. | |||||
6 | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir. | |||||
7 | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar. | |||||
8 | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular. | |||||
9 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır. | |||||
10 | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar. | |||||
11 | Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular. | |||||
12 | Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular. | |||||
13 | Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest